Aikakone

Joskus mietin tapahtumia elämässä ja sitä, mitkä kaikki valinnat ja asiat ovat saaneet johtamaan minut juuri tähän aikaan ja paikkaan. Välillä mietin, mitä kaikkea tahtoisin muuttaa elämässäni, mitä tekisin aivan toisin, mutta päädyn aina siihen lopputulokseen, etten yhtikäs mitään. Jotkin asiat ovat niin paljon sen arvoisia, että en voi kuin ajatella, etten edes hitusen muuttaisi yhtään mitään, niin kauan kun saan päätyä juuri tähän hetkeen.
Oranssipipon kanssa on ollut muutamia kertoja puhetta aikakoneesta, niin haaveilevan, kuin joskus ehkä hitusen katuvaankin sävyyn. Ymmärsin jo hyvin nuorena, etten halua koskaan kajota menneisyyteeni, vaikka tulisikin joskus tulevaisuudessa tilaisuus siihen. Vain hyvin heikkoina hetkinä suljen silmäni ja mietin, miten erillaista kaikki olisi jos olisi toisin.
Tulevaisuuteen pääseminen on aivan toinen asia. Olisi mahtavaa tietää asioita ennakkoon ja ehkäpä voisin olla tarpeeksi itsekäs, että voittaisin itselleni lottovoiton. Tai no minulle ja oranssipipolle ja koiralle ja tuleville lemmikeille. Haaveilen harva se päivä, mitä kaikkea voisi tehdä, jos olisin rikkaampi. Mitä kaikkea voisin antaa ja suoda meille. Toisaalta, kuinka paljon se muuttaisi elämää, jos soisin sellaisen itsekkään teon? Mitä jäisi kokematta, jos en kömmi tätä tietä omin voimin? Enkä varmastikkaan osaisi suunnitella, miten estää jotkut asiat tapahtumasta ja silti jättää hyvät asiat. En halua olla loppuelämäni tietoinen tapahtumista, joita minun ei kuulu estää.
Eli luulenpa vain, että tulen kiertämään aikakoneet kaukaa, tuli niitä tai ei. Ei olisi muutenkaan hyvä vain miettiä meinneisyyttä ja tulevaisuutta. On harjoiteltava tässä hetkessä olemista enemmän ja antaa asioiden mennä omalla painolla, eikä yrittää suunnitella ja miettiä kaikki alusta loppuun.
Olen myös miettinyt asioiden eteen tulemista, kuinka joskus eteen tulee hyviä asioita, joita on hyvä ottaa kiinni, mutta jotka minä liian usein ohitan vain siksi, että haluan tehdä itse asiat omin voimin. Tämä tuo aina mieleen vitsin, jossa myrskyssä seilaavan miehen luokse tulee kolme eri laivaa pelastamaan häntä, mutta mies kieltäytyy sanoen:” En tarvitse teiltä pelastusta, Jumala auttaa minut pinteestä.”. Lopputuloksena mies kuolee ja herää taivaassa ja kysyy Jumalalta:” Miksi et pelastanut minua?”. Jumalan vastaus on:” Toin eteesi kolme laivaa pelastamaan sinua, etkä mennyt yhteenkään.”. Opetus on minusta hyvä ja saisin itsekkin kuunnella tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.