vain tuulenvire

Minusta tuntuu liian usein, että mitä enemmän yritän jotakin ymmärtää, sitä vähemmän päädyn ymmärtämään sitä. Kuin lähes selkeä kuva, joka sumenee sitä mukaa, mitä tarkemmin katsot sitä.
Se ei ole kuitenkaan tämän kerran aihe, josta mieleni tekee kirjoittaa, vaan tunne, kuin olisin tuhoava pyörremyrsky, vaikka todellisuudessa ainoa aiheuttamani asia onkin niin mitättömät asiat, kuin lehtien lennättäminen. Maailman tuholta jokainen asia kuitenkin näyttää minun tämän hetkisten ajattelujen silmin, kuin yltäisin pahuudellani vielä historian kirjoihin.
Olen myös vajonnut käyttämään harhautuksia paljon, estäen mieleni näyttämästä, mikä on todellinen tilanne itselläni. Hetkittäin tunnen sen mylläävän itsessäni, haluavan minun tekevän asialle jotakin ja minä todella aion joka kerta tehdäkin tai antaa sen vain tulla, mutta päädyn kuin vahingossa harhautukseen juuri silloin, kun olisi aika vain katsoa itseni sisälle. Päädyn lykkäämään asiaa viimeiseen pisaraan asti.
Sitten on hetkiä, jolloin yritän todella katsoa juuri väärillä hetkellä, mutta silloin en koskaan tunnu löytävän vastauksia. Ehkä ensimmäinen aihe sopiikin tähän, koska juuri niillä hetkillä tuntuu, että mitä enemmän yritän ymmärtää, sitä vähemmän ymmärrän.
Hetkittäen pelkään myös palaavani aikaan, kun tahdoin pitää ihmiset käden etäisyydellä minusta itsestäni. Tuntuu, kuin tarvitsisin etäisyyttä kaikista ja sulkea itseni hetkeksi kaikilta. Silti minusta tuntuu, että ehkä se on niitä väistämättömiä asioita, mille ei voi mitään, vaan niiden pitää tapahtua syystä.
Silti tuntuu, että en pidä siitä, että mieleni tahtoo lakata odottamasta keneltäkään mitään. Se on tie takaisin ”ajatellaan kaikista pahinta” ajattelutapaani, jota niin tykkäsin tehdä aiemmin elämässäni.
En tiedä vielä, miten tämä jatkuu. Varsinkin epäilyjeni myllertäessä. Olen myös huomannut ajatelleeni jälleen ylivoimaisen paljon ja minusta tuntuu, että olen ajatellut aivan liikaa, koska olen hukannut ajatusten hännän ja pään, eikä ihme, että vastauksia ei löydy. Tavoitteena on pysäyttää jokainen ajatus ja aloittaa päästä ja yrittää välttyä tällä kertaa harha askeleilta vastauksien etsimiseltä. Tavoitteeseen on aina mukavampi lopettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.